НОВИЯТ PULSAR AXION XQ38 LRF

НОВИЯТ PULSAR AXION XQ38 LRF

НОВОТО НИВО ПРИ ТЕРМАЛНИТЕ УРЕДИ ЗА НАБЛЮДЕНИЯ
Вграденият, прецизен лазерен далекомер осигурява точно измерване на разстоянията в два режима:

Едноратно измерване с едно натискане на бутона и режим  “сканиране” при който далекомера мери постоянно и дава бърза информация за дистанцията при по-динамична обстановка

Високочувствителен термосензорен:
Сензорът на Axion XQ с резолюция 384×288 @ 17 µm с NETD 40mK осигурява перфектно разпознаване на детайлите дори при най-тежките метеорологични условия, когато топлинният контраст е нисък. Най-малките температурни разлики ще бъдат ясно видими по време на валежи, мъгла или студени утрини когато са най-трудните условия за наблюдения с термални уреди.

 

Лек и здрав корпус от магнезиева сплав:
Корпусът от лека магнезиева сплав осигурява висока структурна твърдост и здравина. Малкото тегло на монокулара го прави идеален вариант за дълги преходи, когато е необходима лека и удобна екипировка

Обхват на откриване повече от 1300 метра:
Мощен обектив F38 / 1.2, комбиниран с 384×288 @ 17µm високочувствителен термосензорен сензор, осигурява изключителни възможности за откриване. Стандартен обект с височина 1,80 м може да бъде открит на разстояние до 1350 м в пълен мрак и оптимални условия.

Технология за усилване на изображението:
Патентованата технология Image Boost на Pulsar се състои от софтуерни алгоритми, предназначени да увеличат яснотата на изображенията и цялостните детайли на изображението. Image Boost води до по-рязка,контрастна и детайлна картина което подобрява възможностите уреда.

IPX7 водоустойчивост:
IPX7 водоустойчив – защита при обилни валежи от сняг или дъжд. Уреда е проектиран да работи , дори след потапяне в до 1 метър вода за до 30 минути.

 

Още функции:
Пълноцветен, HD AMOLED дисплей
Новият HD дисплей осигурява отчетливо, богато контрастиращо, ярко оцветено зрително поле.Технологията AMOLED осигурява безупречно изображение с висока разделителна способност.

B-Pack мини APS5 батерийна система:
Бързо сменяемата Li-Ion батерия с голям капацитет предлага 7 часа време на работа с едно зареждане. Бързата и лесна подмяна на батерията в комбинация с незабавно стартиране осигуряват непрекъснато наблюдение без прекъсвания. Обикновена банка за захранване, свързана чрез USB Type-C гнездо, може да се използва като външен източник на захранване.

Режими на наблюдение:
Оптимизацията на изображението трябва да се извърши в зависимост от местоположението на околната среда и метеорологичните условията. Планините, градовете и горите имат различни температури на околната среда. За да се постигне възможно най-високо качество на изображението, определени настройки са оптимизирани и събрани в различни профили. В резултат на това оптимизирането изображенията при различни условия е по-лесно.

Цветни палитри:
8-цветната палитра подпомага наблюдението при различни условия. Докато класическият режим “White Hot” е изключително универсален, “Hot Black” често е предпочитан за откриване на обекти през нощта. “Red Monochrome” помага да се намали ярката светлина от дисплея. “Sepia” често подобрява наблюдението на дълги разстояния, докато “Red Hot”, “Rainbow” и “Ultramarine” подобряват температурните различия на различните части от наблюдания на обект. “Violet” помага да се идентифицират по-бързо обектите.

Променливо цифрово увеличение от 3,5x до 14x:
Цифровото увеличение, до 14 пъти, осигурява  по-добро цялостно разпознаване на обекти на значителни разстояния.

Share this post