Блог

Pulsar Sabatti Hawke Impala Jaki Univers Innomount Swarowski BPS

Фърмуерен ъпдейт 3.3: балистични изчисления за термални прицели Talion

Pulsar добавят Talion, най-компактните термални прицели, към списъка с продукти, обхванати от ъпдейт 3.3. Това дава възможност на прицелите Talion без вграден лазерен далекомер да извършват балистични калкулации. Трябва единствено да въведете дистанцията до целта, за да бъде изчислена коригираната точка на прицелване. С този ъпдейт всички прицели Pulsar са снабдени с прецизността на балистичните изчисления. Последният ъпдейт 3.3 обхваща следните модели Talion:
 • Talion XQ38
 • Talion XQ35 Pro
 • Talion XG35
Ако сте собственик на някой от тези прибори, свалете последния ъпдейт 3.3 чрез мобилното приложение Stream Vision 2 и активирайте балистичните корекции, следвайки няколко лесни стъпки. Ъпдейтът активира Bluetooth технологията в прицелите Talion (не забравяйте да я пуснете в дългото меню на уреда). По този начин ще можете да се свържете с мобилното приложение   Stream Vision Ballistics.
 1. След активиране на Bluetooth, свържете прицела си с приложенито Stream Vision Ballistics на телефона.
 2. Създайте до десет балистични профила в Stream Vision Ballistics, попълвайки нужните данни.
 3. Качете профилите на прицела чрез Bluetooth връзка.
 4. Можете да прекъснете връзката с приложението.
 5. Идете в дългото меню на своя Talion и изберете профил, който ще използвате.
 6. Прехвърлете се в краткото меню, превъртете до балистичната опция и ръчно въведете дистанцията до целта.
 7. Балистичните изчисления се извършват в прицела.
 8. Коригираната точка на прицелване се показва веднага на екрана на прицела.
Насладете се на най-новия стандарт в модерния лов! Освен това, през Bluetooth можете да свържете своя Talion към дистанционно управление. То повтаря основните бутони и фукции на прицела и намалява нежеланото разсейване по време на лов, правейки го по-интуитивен и продуктивен. Можете да прикачите дистанционното към приклада на оръжието или, ако предпочитате да го държите в ръка. ОСвен това, новият ъпдейт на фърмуера позволява затъмняване на дисплея - функция, която е полезна при пълна тъмнина, защото намалява умората на очите и прави ловеца по-малко видим за животните. За повече информация как да включите опцията за балистична корекция в уредите Pulsar, можете да видите следното Youtube видео или да разгледате следните упътвания на английски език. Какво получавате с FW ъпдейт 3.3:
 • Отключване на опцията за балистични калкулации в прицели Talion
 • Връзка с Stream Vision Ballistics чрез Bluetooth
 • Възможност за връзка с Bluetooth дистанционно управление
 • Ръчно въвеждане на дистанция в краткото меню на уреда
 • 10 балистични профила и възможност за тяхното преименуване
 • Възможност за промяна на настройките на коригираната точка на прицелване:
 • Визулизация на дистанцията в центъра на дисплея
 • Промяна на цвета на скалата
 • Деактивиране на коригираната точка на прицелване с двоен клик
 • Автоматичното изключване и индикацията за наклон са преместени при основните настройки
 • Анимирано приближаване: гладък и естествен zoom
 • Променлива стъпка на приближаване: по-удобна работа с цифровото увеличение
 • Затъмняване на дисплея: управление на яркостта на всички елементи на дисплея за намаляване на умората на очите и възможността да бъдете забелязани от животни
 • Пестене на енергия: автоматично изключване при неактивност за 30 минути
 • Червена индикация в статус полето при автоматично калибриране
 • Подобрена индикация за нивото на заряд на батерията в статус полето
 • Добавени са още езици: български, фински, литовски, латвийски и украински

Актуализация на линията Merger LRF: намалена умора на очите

Pulsar въвежда актуализация на фърмуера 2.5 с някои важни нови функции за линията термовизионни бинокли Merger LRF. Актуализирайте своя Merger LRF сега чрез мобилното приложение Stream Vision 2, за да изпитате подобрена производителност през нощта. Новата актуализация ще бъде съвместима с цялата линия Merger LRF. Най-новият модел Merger LRF XP35 ще започне да се доставя с инсталирана най-новата FW версия 2.5.

Намалена умора на очите

След като актуализирате своя бинокъл Merger, ще можете да изпитате същите подобрения, които вече бяха въведени в линията термални монокуляри Telos. Активирайте контролиране на яркостта на всички елементи на дисплея наведнъж, като изберете опцията за затъмняване на дисплея. Тази функция значително намалява умората на очите, когато навън е мрачно. Освен това ви прави още по-малко видими за животните.

Удължен живот на батерията

Като се има предвид, че ловците прекарват много време на открито и дългата работа на устройството е огромна привилегия, във всички бинокли Merger е внедрена опция за усъвършенствано пестене на батерията. След активиране на тази функция устройството автоматично ще се изключи, ако не се използва повече от 30 минути. Това ще елиминира ненужното изтощаване на батерията и ще удължи използването на бинокъла.

Още опции за език

Освен това от Pulsar добавят няколко нови езика към менюто на Merger. Сега бинокълът „говори“ български, фински, литовски, латвийски и украински, наред с много други езици. Някои други незначителни актуализации включват червена индикация за автоматично калибриране в лентата на състоянието на устройството. Както и зелено квадратче, указващо частта от изображението, показана в режим Картина в картината. Всичко това осигурява по-плавно изживяване за всички потребители на Merger.

Актуализация на FW 2.5. Какво е новото?

 • Подобрено качество на изображението на Merger LRF XL50 и Merger LRF XP50
 • Затъмняване на дисплея: контрол на яркостта на всички елементи на дисплея за намаляване на умората на очите
 • Анимирано увеличение: плавно мащабиране
 • Променлива стъпка на увеличение: по-плавна работа с цифрово увеличение
 • Автоматично изключване на устройството при неактивност за повече от 30 минути
 • Червена индикация за автоматично калибриране в лентата на състоянието
 • Актуализирана индикация за нивото на батерията в лентата на състоянието
 • Нова индикация на частта от изображението, показвана в режим Картина в картината
 • Добавени са нови езици: български, фински, литовски, латвийски, украински
Бинокли Merger, съвместим с актуализацията на FW 2.5:
 • Merger LRF XL50
 • Merger LRF XP50
 • Merger LRF XP35 (ще започне да се доставя с най-новата версия на фърмуера 2.5)
 • Merger LRF XQ35

Балистични изчисления в Digex C50 и Thermion Duo DXP50/55

Pulsar прави следващата голяма стъпка с отключването на балистични изчисления в доказани във времето ловни прицели Digex C50 и Thermion Duo DXP50/55. Актуализирайте до най-новата версия на фърмуера 3.3 чрез мобилното приложение Stream Vision 2 и започнете да използвате предимствата на балистиката във вашите цифрови и мултиспектрални уреди без интегриран лазерен далекомер. Всичко, което трябва да направите, е да създадете балистични профили в приложението Stream Vision Ballistics и след това ръчно да въведете разстоянието в краткото меню на вашия оптически мерник.

Актуализиране на дългогодишните фаворити

Последната от поредицата балистични актуализации, пуснати преди това за моделите Thermion 2, които не са снабдени с LRF, сега е налична за още по-широка гама прицели  Pulsar. Най-търсен е уредът за дневно и нощно виждане Digex C50. Актуализацията на FW 3.3 прави този мерник още по-точен и многофункционален. Моля, обърнете внимание, че балистичните изчисления няма да бъдат налични за моделите Digex C50 без Wi-Fi, тъй като те не поддържат Bluetooth връзка и балистичните профили, създадени в приложението Stream Vision Ballistics, не могат да бъдат прехвърлени към вашия оптически мерник. Новата актуализация въвежда и нова опция за затъмняване на дисплея. След като я активирате в главното меню на вашето устройство, ще можете незабавно да контролирате яркостта на всички елементи на дисплея. Това води до по-малко уморено зрение по време на тъмна нощ или по-дълги периоди на наблюдение. Освен това със затъмнен дисплей ще останете по-малко видими за животните. Същите актуализации на FW 3.3. са валидни за мултиспектралните мерници Thermion Duo DXP50 и Thermion Duo DXP55. Сега ще можете да направите прецизен изстрел с термичен или цифров канал с 4K резолюция. Не забравяйте, че за постигане на максимална точност и безопасност и двата канала на Thermion DUO трябва да се прострелят поотделно. След актуализиране на прицела ви ще бъде още по-лесно да уцелите мишената по всяко време на деня и при всякакви метеорологични условия. Обърнете внимание, че за да получите правилните показания и на двата канала, трябва да актуализирате също мобилното приложение Stream Vision Ballistics до версия 1.3.0.

Как да активирате балистични изчисления

За да започнете да използвате балистичните изчисления във вашия Digex C50 или Thermion Duo DXP50/55, започнете с актуализиране до най-новата фърмуерна версия 3.3 чрез приложението Stream Vision 2. След това свържете своя уред чрез Bluetooth към мобилното приложение Stream Vision Ballistics. След като сте там, създайте до десет балистични профила и ги качете директно в прицела. След като качите профилите, вече можете да прекъснете връзката с приложението. Отсега нататък балистичните изчисления ще се правят вътре в уреда. Просто изберете един от профилите в дългото меню, след това преминете към краткото меню и въведете ръчно предпочитаното разстояние до целта. Например, можете да измерите точното разстояние с ръчен далекомер. Или, ако познавате добре ловното поле, може да сте запознати с дистанциите и така е още по-лесно. Балистичните изчисления се правят вътре в мерника и коригираната точка на прицел ще бъде незабавно видима на екрана на вашия мерник. Освен това, чрез Bluetooth ще можете да свържете вашия оптически мерник към дистанционно управление Pulsar BT. Той имитира основните бутони и функции на мерника и ви позволява да работите с устройството без никакво разсейване.

Актуализация на FW 3.3. Какво ново?

 • Bluetooth връзка с мобилното приложение Stream Vision Ballistics
 • Ръчно въвеждане на разстояние чрез кратко меню за балистични изчисления
 • 10 профила за дистанция и възможност за преименуване на профилите
 • Поддръжка на Bluetooth дистанционно управление
 • Възможност за промяна на настройките на SPOA:
- Визуализация на разстояние в центъра на дисплея - Смяна на цвета на мерника - Деактивиране на SPOA чрез двойно щракване
 • Анимирано увеличение: плавно мащабиране
 • Променлива стъпка на увеличение: по-плавна работа с цифрово увеличение
 • Затъмняване на дисплея: контрол на яркостта на всички елементи на дисплея за намаляване на умората на очите
 • Пестене на батерията: автоматично изключване при неактивност за повече от 30 минути
 • Червена индикация за автоматично калибриране в лентата на състоянието
 • Актуализирана индикация за нивото на батерията в лентата на състоянието
 • Добавени са нови езици: български, фински, литовски, латвийски, украински

Прицели Pulsar, съвместими с актуализацията на FW 3.3:

 • Digex C50 (с Wi-Fi)
 • Thermion Duo DXP50
 • Thermion Duo DXP55
 • Thermion 2 LRF XL50
 • Thermion 2 LRF XP50 Pro / Thermion 2 XP50 Pro
 • Thermion 2 LRF XG50 / Thermion 2 XG50
 • Thermion 2 LRF XQ50 Pro / Thermion 2 XQ50 Pro
 • Thermion 2 XQ35 Pro

Фърмуерна актуализация 3.3: повече балистични опции за линията Thermion 2 LRF

С най-новата актуализация на фърмуера 3.3 Pulsar добавя повече гъвкавост и балистични опции към своята водеща линия термални прицели Thermion 2 LRF. След пускането на същата актуализация за версиите без LRF, марката вече позволява опционално ръчно въвеждане на разстояние в моделите с лазерен далекомер. Точно както излязлата по-рано актуализация на софтуера за линията Thermion 2 non-LRF, основната й цел е да подобри прецизността на ловците, както и да им предостави повече възможности за избор. Да започнете да използвате балистични изчисления във вашия оптически мерник Thermion 2 LRF е бързо и лесно. Актуализирайте своя прицел с най-новия фърмуер чрез приложението Stream Vision 2 и следвайте тези стъпки:
 • Първо свържете своя прицел с мобилното приложение Stream Vision Ballistics.
 • Там създайте до десет балистични профила и ги качете директно във вашия прицел.
 • Вече можете да прекъснете връзката с приложението. Отсега нататък балистичните изчисления ще се правят вътре в уреда.
 • Ако сте актуализирали своя Thermion 2 LRF с FW версия 3.3, сега имате две опции:
- За измерване на разстоянието до целта с помощта на интегрирания LRF. - Или ръчно да въведете предпочитаното разстояние в краткото меню на устройството.
 • Предложената точка на прицелване ще бъде незабавно видима на екрана на вашия уред.
С най-новата актуализация на фърмуера ще можете да използвате и функцията за затъмняване на дисплея. Активирането му в главното меню на устройството ви позволява моментално да контролирате яркостта на всички елементи на дисплея. По този начин ще можете да сведете до минимум зрителната умора, когато навън е напълно тъмно. Освен това ще ви направи по-малко забележими за животните.

Актуализация на FW 3.3. Какво ново?

 • Ръчно въвеждане на разстояние чрез кратко меню за балистични изчисления
 • Възможност за промяна на настройките на SPOA:
- Смяна на цвета на мерника - Деактивиране на SPOA чрез двойно щракване
 • Затъмняване на дисплея: контрол на яркостта на всички елементи на дисплея за намаляване на умората на очите
 • Пестене на батерията: автоматично изключване при неактивност за повече от 30 минути
 • Актуализирана индикация за нивото на батерията в лентата на състоянието
 • Добавени са нови езици: български, фински, литовски, латвийски, украински

Прибори Pulsar, съвместими с актуализацията на FW 3.3:

 
 • Thermion 2 LRF XL50
 • Thermion 2 LRF XP50 Pro / Thermion 2 XP50 Pro
 • Thermion 2 LRF XG50 / Thermion 2 XG50
 • Thermion 2 LRF XQ50 Pro / Thermion 2 XQ50 Pro
 • Thermion 2 XQ35 Pro
 • Digex C50 (с Wi-Fi)
 • Thermion Duo DXP50
 • Thermion Duo DXP55

Разбиване на кода: разбиране на имената на устройствата Pulsar

Чудили ли сте се някога защо устройствата на Pulsar имат такива подробни имена? Всеки модел следва специфична логика, като буквите и цифрите указват определени функции или характеристики, и ние сме тук, за да ви помогнем да ги разшифровате. След като прочетете това ръководство, няма да се обърквате повече от изрази като Thermion 2 LRF XP50 Pro. Готови ли сте? Нека започнем да разгадаваме някои кодове!

Дървото на семейството

Устройствата на Pulsar са организирани в семейства, всяко от които обслужва различни потребности и предпочитания. От джобните монокуляри Axion, известни с компактността и достъпността си, до линията Helion, която беше флагманската серия в продължение на години, сега заменена от новосъздадената линия Telos, която въвежда възможност за ъпгрейд. Линията Merger предлага класически дизайн с мощни възможности за тези, които предпочитат бинокли. А семействата Krypton и Proton са универсални термални насадки или монокуляри, в зависимост от модела. Колекцията на Pulsar включва също и прицели за дългоцевно оръжие. Серията Talion е предпочитана заради компактния си дизайн, Thermion напомня класическите дневни прицели с познато усещане, а Digex е създаден за тези, които предпочитат технологията за нощно виждане. Освен това, уникалната линия Duo представя мултиспектрални устройства, включително двуканални бинокли и прицели, добавяйки още една възможност към разнообразните предложения на Pulsar.

Разгадаване на имената

Сега нека разгледаме какво означават буквите и цифрите във всяко име: ● Първа дума/име на семейството: това указва серията на устройството, като например Thermion за прицели или Telos за монокуляри. ● Цифра: когато видите 2 след името на семейството, това означава, че става дума за модел от второ поколение, предлагащ ъпгрейднати функции спрямо предшественика си. ● Duo: терминът Duo указва мултиспектрални възможности за виждане, комбинирайки различни технологии за изображения в едно устройство. Опростено казано, устройства, които разполагат с два канала. Добър пример са мултиспектралните бинокли Merger Duo NXP50, които включват както термално, така и нощно виждане. ● LRF: устройство, чието име съдържа LRF, означава, че разполага с вграден лазерен далекомер за удобно измерване на разстояние. ● Кодове на сензора (XG, XQ, XP, XG, XL): тези букви указват типа сензор и неговите възможности. XQ: 384x288 @ 17 µm за стандартна дефиниция. XG: 640x480 @ 12 µm за по-остри изображения. XP: 640x480 @ 17 µм за яснота и производителност. XL: 1024x768 @ 12 µм за най-висока HD дефиниция. Специализирани сензори: DXP: Комбинация от 4K дневна камера с термален XP сензор. NXP: Комбинация от HD нощно виждане с XP сензор. ● Числа за фокалната дължина (35, 38, 50, 55): Тези числа представляват фокалната дължина на термалната леща в милиметри, което влияе върху обхвата на полезрението и възможностите за увеличение. Например, Telos LRF XP50 има фокална дължина от 50 мм. ● Pro: Ако устройството завършва с Pro, това означава професионален модел с подобрена чувствителност, по-специално NETD под 18 mK или 25 mK за по-добра яснота на изображението при тежки метеорологични условия.

Защо е важно

Не е толкова трудно, нали? Разбирането на имената на Pulsar нужно, за да изберете перфектния уред. Така получавате устройство, което ви пасва като ръкавица, независимо дали става въпрос за лов или приключения сред природата. Правилният сензор или удобен лазерен далекомер могат да са разликата между успеха и разочарованието. И така, независимо дали сте ловец, фен на природата или искате да се подсигурите, знайки какво означават имената на уредите, може да разберете семейството на Pulsar, което прави лесно откриването на технологията, която е точно за вас.

Фърмуерен ъпдейт 3.3: балистични калкулации за уреди Thermion без LRF и български език

  Pulsar представя нов фърмуерен ъпдейт версия 3.3, който добавя възможност за балистични калкулации в термалните прицели Thermion 2 без вграден лазерен далекомер. Съвместими с новия фърмуер са следните модели Thermion 2 :
 • Thermion 2 XP50 Pro
 • Thermion 2 XQ50 Pro
 • Thermion 2 XQ35 Pro
 • Thermion 2 XG50
След като представиха няколко нови балистични ъпдейта за прицелите с LRF, Pulsar са подготвили ъпдейт, с който наистина променят правилата на играта. С новата версия на фърмуера, от марката добавят Bluetooth технология за линията термо прицели Thermion 2 без LRF. По този начин, ще можете да свържете своят прибор без лазерен далекомер към приложението Stream Vision Ballistics, да създадете до 10 балистични профила и да ги ъплоуднете в прицела. След качването на профилите се разкачете от програмава, идете в дългото меню на устройството и изберете един от профилите. Тогава идете в краткото меню и ръчно въведете предпочитаната дистанция до целта. Сега балистичните калкулации ще се извършват в термо прицела и коригираната точка на прицелване ще се покаже на екрана. Насладете се на новия стандарт в модерния лов! Освен това, чрез Bluetooth ще можете да се свържете уреда си Thermion 2 към дистанционното. То дублира основните бутони и функции на термалния прицел. Обобщение на фърмуерния ъпдейт версия 3.3:
 • Bluetooth технология: свързване към Stream Vision Ballistics
 • Ръчно въвеждане на разстояние за балистични калкулации в прецели без LRF
 • 10 профила с дистанции и възможност за тяхното преименуване
 • Поддръжка на Bluetooth дистанционно
 • Съвможност за промяна на SPOA (коригирана точка на прицелване спрямо дистанцията) настройки:
 • Визуализация на дистанцията в центъра на дисплея
 • Промяна на цвета на скалата
 • Деактивиране на SPOA с двоен клик
 • Анимиран zoom: гладко приближение
 • Променлива стъпка на приближение: подобрена работа с цифровия zoom
 • Затъмняване на дисплея: контрол на яркостта на всички елементи на дисплея за намаляне на умората за очите и възможността дивеча да забележи отблясъци
 • Пестене на батерия: Автоматично изключване при 30-минутна неактивност
 • Червена индикация за автоматично калибриране в статус полето
 • Подобрена индикация за нивото на батерията в статус полето
 • Добавени още езици: български, финландски, латвийски, литовски, украински

Фърмуерен ъпдейт 2.5 за Telos: български език, интуитивна работа с уреда и подобрено представяне през нощта

Пулсар представя ъпдейт на фърмуера версия 2.5 с някои важни нови функции за линията термални камери Telos. Направете ъпдейта сега, за да усетите тактилната обратна връзка и подобреното представяне на уреда през нощта. Тактилна обратна връзка Новият ъпдейт ще е съвместим с моделите Telos LRF XP50 и Telos XP50, както и с бъдещите представители на линията. Една от най-интересните функции е тактилната обратна връзка, която може да бъде активирана от главното меню на устройствата Telos. Така уредът ще започне да вибрира леко при натискане на бутоните му. По този начин употребата на флагманските уреди на Pulsar става по-интуитивна. Намалена умора за очите Можете да управлявате яркостта на всички елементи от дисплея наведнъж. Изберете "Display dimming" (затъмняване на дисплея) когато навън е пълен мрак, за да намалите умората за очите и възможността да бъдете забелязани от дивеча. Освен това, новият фърмуер позволява изключването на LED светлината отдолу на камерата. Тези опции се намират в главното меню. Удължена работа на батерията Имайки предвид, че ловците прекарват много време навън и дългата работа на уредите е огромно предимство, подобрена опция за пестена на батерията е приложена във всички термо камери от линията Telos. След активацията на тази функция, устройството ще се изключи след като не е използвано в продължение на 30 минути. Това ще премахне ненужното изтощаване на батерията и ще удължи времето за използване на термо камерата. Още езици В допълнение, Pulsar са добавили още няколко езика към менютата на уредите Telos. Термокамерите вече ще могат да "говорят" български, финландски, латвийски, литовски и украински, освен досегашните езици. Някои от останалите по-дребни подобрения включват червен индикатор за автоматична калибрация в статус полето на устройството. Както и зелено квадратче, което указва частта от изображението, показвана в полето Picture-in-picture. Всичко това подобрява и улеснява преживяването за потребителите на термо камерите Telos. Обобщение на фърмуерния ъпдейт версия 2.5:
 • Тактилна обратна връзка: кратки вибрации при определени действия
 • Затъмняване на дисплея: Контрол на яркостта на всички елементи на екрана за намаляне на умората за очите и възможността животни да забележат отблясъци
 • Опция за деактивиране на LED светлината
 • Автоматично изклюване на уреда при неактивност в продължение на 30 минути
 • Червена индикация за авто калибрация в статус полето
 • Подобрена визуализация на нивото на батерията в статус полето
 • Зелен квадрат, който показва коя част от екрана се визуализира в Picture-in-picture полето
 • Нови езици: български, финландски, латвийски, литовски, украински

Фърмуерен ъпдейт: Балистични калкулации за Pulsar Trail 2 LRF XQ50

Aктивират се балистични калкулации за термалните прицели Pulsar Trail 2 LRF XQ50 посредством ъпдейт на фърмуера 5.0. Знаейки, че прицелите Pulsar Trail все още са смятани за любим ловен аксесоар от много ловци по целия свят, Pulsar представят фърмуерния ъпдейт 5.0 за Trail 2 LRF XQ50 и Trail 2 LRF XQ50A. Точно както и излезлите вече ъпдейти за термо прицелите Pulsar Trail 2 LRF XP50, това обновяване активира балистични калкулации за точна стрелба от далечни разстояния. Ъпдейта на фърмуера, версия 5.0, идва с балистичен алгоритъм, който позволява пресмятане на траекторията на куршума и предлага точка на прицелване на екрана на Trail 2 LRF XQ50. За да включите функцията "балистичен калкулатор" на своя прицел Trail, следвайте следните стъпки:
 1. Свалете последната версия на приложението Stream Vision Ballistics на мобилното си устройство.
 2. Създайте балистичен профил (или няколко, ако имате нужда) следвайки инструкциите в приложението.
 3. Свържете прицела с мобилното приложение Stream Vision Ballistics чрез  Bluetooth.
 4. Използвайки приложението Stream Vision Ballistics, качете балистичните профили в термо прицела. След това можете да разкачите връзката с приложението.
 5. Измерете разстоянието с лазерния далекомер с две кратки натискания. Първото натискане активира лазерния далекомер, а второто измерва разстоянието и активира балистичните калкулации в прибора.
 6. Коригирана точка на прицелване спрямо разстоянието ще се появи на екрана на прицела.
Приложението Stream Vision Ballistics може да се свърже със следните прицели Pulsar:
 • Thermion 2 LRF XL50
 • Thermion 2 LRF XP50 Pro
 • Thermion 2 LRF XQ50 Pro
 • Thermion 2 LRF XG50
 • Trail 2 LRF XP50 / Trail 2 LRF XP50A
 • Trail 2 LRF XQ50 / Trail 2 LRF XQ50A
Други подобрения, които идват с ъпдейт  5.0:
 • 3 опции за визуализация на дистанцията.
 • Удължено време за показване на уиджета с далекомер в горния десен ъгъл.
 • Балистични калкулации в режим SCAN.
 • Променена индикация за автоматична калибрация.

Ъпдейт на фърмуера за термални камери Axion 2 LRF XG35 и Axion 2 XG35

Pulsar публикува ъпдейт на фърмуера версия 2.3 за Axion 2 LRF XG35 и Axion 2 XG35 термо камери. Той осигурява по-добро качество на изображението и подобрен потребителски интерфейс за тези популярни уреди на марката. Ъпдейт на фърмуера 2.3:
 • По-добрo качество на картината: шумоподтискане в режимите на наблюдение
 • Анимирано приближаване: плавен зуум
 • Променлива стъпка на приближение: По-гладка работа на цифровото приближение
 • Подобрен потребителски интерфейс: Индикация за зоната PiP на главния екран
 • Подобрена индикация за автокалибриране
   

Подобрени балистични изчисления за прицели Thermion 2 LRF

Фърмуерният ъпдейт 3.2.0 идва със забележими подобрения за по-удобни балистични изчисления с уреди от линията Pulsar Thermion 2 LRF Подобренията в ъпдейт 3.2.0: • Дистанционно управление на панела. • Избор на формата на Предложената точка на прицелване (SPOA). • Промяна на цветовете на SPOA в зависимост от избраната цветова схема. • Три опции за визуализация на дистанцията в центъра на дисплея. • Промяна във времето за показване на корекцията; възможност за изключване. • По-дълго време за показване на widget-а "далекомер" в горния десен ъгъл. • Балистични калкулации в режим SCAN. • Възможност за дълго име на профила. • Стойността на корекция в mil са променени в mrad. • Възможност за работа с  RA4 балистичен профил. • Променена индикация за автокалибрация в статус полето.