Общи условия

Уважаеми Клиенти,

Фирма “Алексис“ ЕООД е вносител на голяма част от предлаганите стоки в сайта и отговаря на всички нормативни изисквания за търговия с тях. Условията за поръчка, доставка и плащане в сайта съответстват на условията, посочени в Закона за защита на потребителите.

Правила и общи условия

Аleksis-arms.com е онлайн магазин и като такъв няма право да търгува с огнестрелно и неогнестрелно (пневматично, газово оръжие) и боеприпаси за същите. Ако желаeте да закупите огнестрелно или неогнестрелно оръжие и/или боеприпаси за тях, е необходимо да посетите нашия оръжеен магазин на адрес: гр. Велико Търново, ул.“Александър Стамболийски“ №3. Според ЗАКОНА ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ в сила от 17.09.2010 г, бойно или ловно огнестрелно оръжие се продава при представяне на валидни документ за самоличност и разрешително за закупуване, издадено от Служба КОС на МВР. Неогнестрелно (пневматично или газово) оръжие могат да закупятпълнолетни лица, при представяне на валиден документ за самоличност. Същите са длъжни в 14-дневен срок да уведомят Началника на РПУ по местоживеене за придобиването и съхранението му. Придобиването на неогнестрелно оръжие (пневматично или газово) през онлайн магазин е в разрез със закона.

Как да поръчам?

Можете да направите вашата поръчка като натиснете бутона КУПИ, намиращ се в дясно под цената на стоката, която желаете да поръчате. Автоматично ще бъдете прехвърлени към КОШНИЦА, където ще можете да потвърдите поръчката си чрез натискане на бутона ПОРЪЧАЙ или да се върнете в сайта и да добавите други продукти към поръчката си, натискайки бутона ПРОДЪЛЖИ ДА ПАЗАРУВАШ цената е за един брой, в български лева, с включен ДДС и не включва стойността на куриерската услуга. При потвърждаване на поръчката Ви, ще получите електронно съобщение с данни и подробности за обработената поръчка. Молим Ви да проверите дали сте получили потвърждение за приета заявка и ако такава не е постъпила в рамките на няколко минути след направената от Вас поръчка, да се свържете с нас.

Можете да направите Вашата поръчка и по телефона. За целта вижте секция КОНТАКТИ. Контактната информция може да използвате и за връзка с наш служител относно специални условия за доставка, различни от посочените в сайта, техническа информация за продуктите в сайта, консултация за начина на съхранение и експлоатация, както и за рекламация.

Контрол на личната информация

Като клиент на сайт Аleksis-arms.com не е обходимо да правите предварителна регистрация. При всяка Ваша поръчка трябва само да попълните Регистрационната форма, като задължително посочите: Име, Фамилия, Електронна поща, Телефон за връзка, Адрес за доставка. Клиентите на този сайт се задължават при регистрация да предоставят верни данни за личността си и друга изисквана лична информация.

Аleksis-arms.com няма да разкрива предоставената от клиентите в Регистрационната форма личната информация на трети страни без тяхното писмено изрично съгласие. Освен в случаите, когато задължението за предоставяне на лична информация произтича от Закона и е изискано по съответния ред.

Методи на плащане

Може да извършите плащането на Вашата поръчка чрез наложен платеж, директно на куриера, при получаване на доставката или по банков път, като изрично посочите в Регистрационната форма, че желаете плащане чрез банков трансфер. Всички плащания се извършват по следната сметка:

 

Банка: „Прокредит Банк България” АД

BIC: PRCB BGSF

Банкова сметка (IBAN): BG97PRCB92301009882914

При плащане чрез банков превод, пратката ще бъде изпратена на КУПУВАЧА след получаване на потвърждение за извършеното плащане от банката на бенефициера.

 

Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, се задължава да заплати продажната цена на закупената от него стока, както и транспортните разходи, невключени в тази цена.

Срокове и доставка

Аleksis-arms.comприема поръчки по всяко време на денонощието и ги обработва всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа. Поръчките биват доставяни на посочен от клиента адрес или до поискване в офис на куриерската фирма, в срок от 1 до 3 работни дни. “Алексис“ ЕООДси запазва правото да променя срока за доставка, като информира своевременно КУПУВАЧА/КЛИЕНТА за промяната.

Цената за доставка се изчислява спрямо тарифите на фирма Speedy за страната. Сумата на доставката е за сметка на клиента и може да бъде изчислена на: http://www.speedy.bg/calculate/.Поръчаната стока се доставя в подходяща опаковка, която да гарантира нейната цялост и безопасно транспортиране. При наличие на непредвидени обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакт.

При ненавременна доставка, по вина на куриерската фирма, „Алексис“ ЕООД не дължи обезщетение или неустойка на клиента, като той от своя страна си запазва правото да откаже поръчката.

Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения от него адрес за доставка, Аleksis-arms.com се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

При констатирани нарушения във външния вид на стоката, целостта на опаковката или липси, се обърнете към куриера , който е длъжен да състави протокол за увреждане/погиване/изгубване/липси на пратката.

 

Връщане на покупки

Клиент на Аleksis-arms.com има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от покупката си в срок от 7 работни дни, съгласно законодателството на Република България. В такъв случай клиентът е отговорен само за директните разходи по връщането на продуктите. Закупена стока може да бъде върната, ако не е ползвана, разпечатана, с нарушен търговски вид и при всички други условия по чл.55 от Закона за защита на потребителя.

Клиентът е задължен да информира Аleksis-arms.com за своето намерение да върне закупените продукти, чрез всякакви средства за писмена комуникация (електронна поща, факс или други) в рамките на 7 работни дни след получаването на продуктите. Клиент, който извести за връщане на закупени стоки е отговорен за връщането им не по-късно от 10 дни от подаването на известието, в противен случай Аleksis-arms.com ще счете искането за връщане за недействително и непроизвеждащо каквото и да било правно действие.

След връщането на такава стока, Аleksis-arms.com в 30 дневен срок ще възстанови сумата на направената покупка. Разноските по връщането на стоката са за сметка на клиента, освен в случаите на фабричен дефект, в които те се поемат от Аleksis-arms.com. При проявен фабричен дефект, в рамките на 30 дни от връщането на стоката, Аleksis-arms.com се задължава да ремонтира или замени повредената стока, или да върне сумата на клиента. За фабричен дефект се приема всяка една повредa, при положение, че не e причиненa умишлено или в следствие на неправилна употреба. Гаранционният срок започва да тече от момента на получаването на пратката от клиента. Максималният срок за отстраняване на дефекта, появил се през гаранционния период е 30 дни. В случай на констатирани недостатъци при получаване на стоката, клиентът следва да уведоми незабавно за вида и количеството им.